maandag 20 maart 2017

1 YEAR OF STITCHES, WEEK 11








Weer een week lang borduren. Het is niet gelukt om gisteren de foto's te dateren en te plaatsen, dus dat werd vandaag. Ik heb de laatste knopen aangezet, ben verder gegaan met de Sorbello steek en heb een rondje gemaakt. De bedoeling is dat ik dat volgende vak vul met dit soort rondjes, maar ik ben er nog niet helemaal uit.

maandag 13 maart 2017

1 YEAR OF STITCHES, WEEK 10







Deze week alle vakken maar in de lengte aan het afmaken. Het werkt aan de ene kant wel lekker zo'n borduurraam, maar het beperkt ook. En als ik het werk vlak op tafel leg gaat het ook prima. Het is niet echt een werkje om op schoot te doen. Het vak met knopen is af, ik ben nu het vak met de Sorbello steek aan het afmaken. Dan moeten de Franse knoopjes nog en daarna moet ik iets nieuws gaan verzinnen.
Ik moet wel bekennen dat ik nog wel eens smokkel. Als ik op zondag geen 7 foto's heb werk ik op zondag wat extra en maak dan na elk draadje een foto ;-).

donderdag 9 maart 2017

SPELEN MET HENNIE

Onderaan zoals het in 1e instantie was, bovenaan met acrylverf erover.

Hier is de acrylverf over de hele pagina geverfd.

Als laatste wat glitterlijm toegevoegd.

Joke
Het was weer journaalpaginadag. Zelf heb ik het een beetje gehad met de papieren pagina's, dus ik ben overgestapt op textielpagina's.
Het thema was vissen. Hennie had er voor gekozen om met pastelkleuren te werken, maar toen de pagina klaar was vond ze het helemaal niets. Veel te flets. De achtergrond was gemaakt van  inktense potloden die ze met water had 'uitgesmeerd". Dus een laag acrylverf erover met een sterkere kleur was de 1e poging om te proberen de pagina op te leuken. Dat was ook geen succes. Het voordeel van een pagina die je niks vind is dat het dan ook niet meer uitmaakt wat je ermee doet, dus je kunt experimenteren. Ze heeft toen de acrylverf niet alleen op de achtergrond aangebracht, maar over de hele pagina, inclusief vissen. Om vervolgens de vissen weer een beetje "schoon" te vegen. Dat was al een stuk beter. Nog een beetje glitterlijm aangebracht op sommige delen was nog iets beter. Echt tevreden was ze nog niet, maar soms is dat nu eenmaal zo.
Zelf wilde ik de pagina gebruiken om te experimenteren met Tyvek op niet synthetische stoffen. Met name van Kim Thittichai zie ik soms prachtige resultaten van die combi.
Bij mij ging het wat minder. De eerste vis (rechts) gemaakt van een laagje Tyvek op een sneeuwgeverfd lapje. Rondom een zigzagsteek en de schubben gemaakt met een gewone stiksteek. En toen de heatgun erop.
En toen vielen er dus niet alleen gaten in de schubben, maar kromp de hele boel zo dat de vis helemaal opfrommelde.
Bij een volgende poging stikte ik de Tyvek op een lapje vilt. Dat ging al beter. Doordat de vilt wat stugger is frommelt het niet zo snel op. Wat nog beter hielp was al een klein gaatje voor prikken in de Tyvek zodat er bij het verhitten gelijk een gaatje ontstond i.p.v. alleen krimp.
De staarten ben ik nog niet helemaal uit.
De "zeebodem" heb ik gemaakt door te stempelen met puffpaint  en de planten zijn om elkaar gewikkelde pluizige draden.

En Hélène heeft ook weer een bijdrage gestuurd, een ets afgedrukt op textiel.


zondag 5 maart 2017

1 YEAR OF STITCHES, WEEK 9






Deze week vooral bezig geweest met het opnaaien van knopen. Van mijn Steekplus collega's heb ik zakken vol grijze knopen gekregen, dus ik heb er nu genoeg.
Verder de gecouchte koorden aan een kant tot de rand afgemaakt want die liepen nog maar alleen op het stuk binnen de borduur "ring".
Ik ben wel tevreden over het knopen gedeelte. Eens kijken wat ik volgende week met de volgende baan ga doen.